Текст литургии иоанна златоуста с пояснениями - Текст литургии свт. Иоанна Златоуста на русском языке

Времени же наставшу, входит священник во храм и соединився со диаконом, творят вкупе к востоку пред святыми дверьми поклонения три и молитвы. Вшедше же во святилище облачатся и творят проскомидию. По отпусте же проскомидии кадит диакон святое предложение, святилище и храм весь, входит паки во святый олтарь, и покадив святую трапезу паки, и священника, кадильницу убо отлагает на место свое, сам же приходит ко иерею.

И ставше вкупе пред святою трапезою, покланяются трижды, в себе молящеся и глаголюще: В положенное время входит священник в храм и вместе с диаконом совершают три поклона перед святыми вратами и читают входные молитвы. Войдя же во святилище облачаются и совершают проскомидию. По окончании проскомидии, диакон, покадив святилище и весь храм, и, став вместе с священником перед святым престолом, трижды поклоняются, молясь в.

Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй, Сокровище благих и жизни Подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша. Священник, воздевая руки, произносит: Царь Небесный, Утешитель, Дух Истины, везде пребывающий и всё наполняющий, Сокровищница благ и жизни Податель, приди и вселись в нас, и очисти нас от всякой скверны, и спаси, Благой, души.

Слава в Вышних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение. Слава в вышних Богу, и на земле мир, в человеках благоволение.

Объяснение Божественной Литургии

Господи, устне мои отверзеши, и уста моя возвестят хвалу Твою. Господи, Ты отверзешь уста мои, — и уста мои возвестят хвалу Твою! Таже целуют, священник убо святое Евангелие, диакон же святую трапезу. И посем подклонив диакон свою главу священнику, держа и орарь треми персты десныя руки, глаголет: Время сотворити Господеви, владыко, благослови.

И целует священник святое Евангелие, а диакон святой престол. Затем диакон, склонив пред священником голову и держа орарь тремя перстами правой руки, говорит: Время действовать Господу; владыка, благослови. Священник, знаменуя его, глаголет: Благословен Бог наш, всегда, ныне и присно, и во веки веков.

Священник, благословляя его, произносит: Помолися о мне, владыко святый. Помолись обо мне, владыка святой. Да исправит Господь стопы Твоя. Да направит Господь стопы твои. Помяни мя, владыко святый. Помяни меня, владыка святой. Да помянет тя Господь Бог во Царствии Своем, всегда, ныне и присно, и во веки веков. Да помянет тебя Господь Бог во Царствии Своем, всегда, ныне и присно, и во веки веков. И поклонився исходит северными дверьми, понеже царския двери до входа не отверзаются.

И став на обычном месте, прямо святых дверей, покланяется со благоговением, трижды, глаголя в себе: И, поклонившись, выходит северными вратами, так как Царские врата до входа не отверзаются. И, став на обычном месте перед Царскими вратами, трижды поклоняется с благоговением, произнося в себе: Господи, Ты отверзешь уста мои, — и уста мои возвестят хвалу Твою. Благословено Царство Отца и Сына, и Святаго Духа, ныне и присно, и во веки веков.

Благословенно Царство Отца и Сына и Святого Духа, ныне, и всегда и во веки веков. В мире Господу помолимся. О свышнем мире и спасении душ наших, Господу помолимся. О мире свыше и о спасении душ наших Господу помолимся. О мире всего мiра, благостоянии святых Божиих церквей и соединении всех, Господу помолимся. О мире всего мiра, благоденствии святых Божиих Церквей и о соединении всех Господу помолимся. О святем храме сем и с верою, благоговением и страхом Божиим входящих в онь, Господу помолимся.

О святом храме сем и о всех, с верою, благоговением и страхом Божиим входящих в него, Господу помолимся. О Великом Господине и отце нашем, Святейшем Патриархе имяреки о господине нашем преосвященнейшем митрополите или архиепископе, или епископе имярекчестнем пресвитерстве, во Христе диаконстве и о всем причте и людех, Господу помолимся.

О Великом Господине и отце нашем Святейшем Патриархе имя и о господине нашем высоко преосвященнейшем митрополите или: О Богохранимей стране нашей, властех и воинстве ея, Господу помолимся. О Богохранимой стране нашей, властях и воинстве её Господу помолимся. О граде сем, или о веси сей, или о святей обители сейвсяком граде, стране и верою живущих в них, Господу помолимся.

Божественная литургия святого Иоанна Златоуста. Текст службы | Храм Живоначальной Троицы у Салтыкова моста

О граде сем или: О благорастворении воздухов, о изобилии плодов земных и временех мирных, Господу помолимся. О благоприятной погоде, об изобилии плодов земли и о временах мирных Господу помолимся. О плавающих, путешествующих, недугующих, страждущих, плененных и о спасении их, Господу помолимся. О плавающих, путешествующих, болящих, страждущих, пленённых и о спасении их Господу помолимся. О избавитися нам от всякия скорби, гнева и нужды, Господу помолимся. Об избавлении нас от всякой скорби, гнева, [опасности] и нужды Господу помолимся.

Заступи, спаси, помилуй и сохрани нас, Боже, Твоею благодатию. Защити, спаси, помилуй и сохрани нас, Боже, Твоею благодатию. Пресвятую, пречистую, преблагословенную, славную Владычицу нашу Богородицу и Приснодеву Марию со всеми святыми помянувше, сами себе и друг друга, и весь живот наш Христу Богу предадим. Пресвятую, пречистую, преблагословенную, славную Владычицу нашу Богородицу и Приснодеву Марию со всеми святыми помянув, сами себя и друг друга, и всю жизнь нашу Христу Богу предадим.

Господи Боже наш, Егоже держава несказанна и слава непостижима, Егоже милость безмерна и человеколюбие неизреченно. Сам, Владыко, по благоутробию Твоему призри на ны и на святый храм сей, и сотвори с нами и молящимися с нами, богатыя милости Твоя и щедроты Твоя.

Господи Боже наш, Чья власть несравненна и слава непостижима, чья милость безмерна и человеколюбие неизреченно! Сам, Владыка, по благосердию Твоему воззри на нас и на святой храм сей, и яви нам и молящимся с нами неистощимые милости Твои и щедроты Твои.

Яко подобает Тебе всякая слава, честь и поклонение, Отцу, и Сыну, и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков. Ибо Тебе подобает вся слава, честь и поклонение, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и всегда, и во веки веков.

И поется первый антифон от певцев. Благослови, душе моя, Господа. Благословляй, душа моя, Господа. Исполняющаго во благих желание твое: Слава Отцу и Сыну и Святому Духу. Слава Отцу, и Сыну, и Святому Духу. И ныне и присно и во веки веков. И ныне, и всегда, и во веки веков. Паки и паки, миром Господу помолимся. Снова и снова в мире Господу помолимся.

Господи Боже наш, спаси люди Твоя и благослови достояние Твое, исполнение Церкве Твоея сохрани, освяти любящия благолепие дому Твоего. Ты тех воспрослави Божественною Твоею силою и не остави нас, уповающих на Тя. Господи, Боже наш, спаси народ Твой и благослови наследие Твое, полноту Церкви Твоей сохрани, освяти любящих благолепие дома Твоего! Ты их прославь божественной Твоею силою, и не оставь нас, надеющихся на Тебя. Яко Твоя держава и Твое есть Царство и сила, и слава, Отца, и Сына, и Святаго Духа, ныне и присно, и во веки веков.

Ибо Твоя власть, и Твои — Царство, и сила, и слава, Отца и Сына и Святого Духа, ныне и всегда, и во веки веков. Хвали, душе моя, Господа. Хвали, душа моя, Господа. Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков.

Песнь Господу Иисусу Христу. Единородный Сын и Слово Божие! Иже общия сия и согласныя даровавый нам молитвы, иже и двема или трем согласующимся о имени Твоем прошения подати обещавый, Сам и ныне раб Твоих прошения к полезному исполни, подая нам и в настоящем веце познание Твоея истины, и в будущем живот вечный даруя.

Ты, даровавший нам эти общие и согласные молитвы, и двум или трем, согласно просящим во имя Твое, просимое подавать обещавший, Сам и ныне прошения рабов Твоих к полезному исполни, подавая нам в нынешнем веке познание Твоей истины, и в будущем жизнь вечную даруя.

Яко благ и человеколюбец Бог еси, и Тебе славу возсылаем, Отцу, и Сыну, и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков. Ибо Ты — благой и человеколюбивый Бог, и Тебе славу воссылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и всегда, и во веки веков.

Литургия свт. Иоанна Златоуста

Зде отверзаются двери на малый вход. Здесь открываются Царские врата на малый вход. Блаженны, третий изобразительный антифон. Малый вход с Евангелием. Певаему же третиему антифону от певцев, или Блаженнам, аще есть неделя, егда приидут на Славу, священник и диакон, ставше пред святою трапезою, творят поклоны три.

Таже прием священник святое Евангелие, дает диакону, и тако изшедше северною страною, предыдущим им лампадам, творят малый вход, и ставше на обычном месте, приклоняют оба главы. Когда певцы, поющие третий антифон или, в воскресенье, блаженныдоходят до слов "Слава Отцу и Сыну и Святому Духу:

Официальный сайт электронной библиотеки
pr-detective.ru © 2016—2017 Электронаая библиотека